top of page

Egy évvel ezelőtt...Újévi fogadalomtevés, illetve annak a betartása sosem tartozott az erősségeim közé. Mármint terveket szőni, fogadkozni, hogy az új évben mi mindent fogok másképp csinálni nem nagy vaszisztdasz - nekem az "utókövetéssel" vannak problémáim. És valószínűleg ezzel nem vagyok egyedül.

Éppen ezért fogadtam meg, hogy nem fogadok meg semmit - jól hangzik, nem?! :P Inkább kitaláltam, hogy kiválasztok egy szót, egy kifejezést, egy jelszót, "logót" az adott évre, amit aztán egyfajta vezérfonálként fogok használni abban az esztendőben. Egyrészt sokkal könyebb betartani, mert nem konkrét dolgok teljesítéséről van szó, hanem egyfajta iránytűről, amihez lehet igazodni többféle dologgal is az életedben. Másrészt mivel egy nyitottab, több mindent magába foglaló szemléletről beszélünk, így nagyobb teret és lehetőséget adok a változásoknak, az új dolgoknak az életemben, nem limitálom le azt arra a pár konkrét dologra, amit megfogadtam. És mint tudjuk, az élet a legnagyobb rendező - olyan dolgokkal tud előrukkolni, amit a legvadabb álmainkban sem képzelnénk.

Szóval, ez úgy esett, hogy 2016 januárjának valamelyik napján este épp repültem vissza Budapestről Londonba, és valószínűleg eléggé bágyadt lehettem a fedélzeti oxigénhiányos levegőtől, meg már minden más egyéb bajom is lehetett, mert hirtelen valahogy fény gyúlt az agyamban, hogy hoppá...megvan, hogyan tudom kijátszani én ezt az újévi fogadalmas dolgot. Úgy, ahogy a népmesében az egyszeri okos lány - teszek is fogadalmat, meg nem is. Megfogadom, hogy milyen jótanács, útmutató, érték mentém fogom irányítani az életem 2016-ban, de nem fogadok meg x, y, és z konkrét dolgokat, amiket nagy valószínűséggel nem fogok betartani, viszont frusztráltnak fogom érezni magam emiatt.

Az ötlettel együtt jött maga a szó is, valamiért angolul: surrender.

Magyar fordításban "megadás", "feladás" jelentéssel bír a szó - ami, valljuk be, nem a legpozitívabb minőség. Részemről azonban, az én, saját életemre vonatkozó kontextusban ez egy pozitív jelentéssel bíró "fogadalom" volt. Mégpedig az "ok, rendben, akkor megadom magam az isteni akaratnak, legyen az, aminek lennie kell, és nem fogok hepciáskodni, folyamatosan és akaratosan ellene menni a saját érdekemnek" értelemben. És valami fura dolog vette kezdetét az életemben: elkezdtek lassan a helyére kerülni azok a bizonyos puzzle darabkák - one by one. Jött sok új, és előkerült sok régi, amiket szépen el kellett rendezgetnem. Ez azért nem ment ám olyan gyorsan, így a 2017-es évet is a "surrender" jegyében éltem meg, mert úgy éreztem van még bőven tanulni valóm e téren. Míg aztán eljött 2017 december vége...

Amikor is Facebook barátunk feldobott nekem egy egy évvel ezelőtti posztot - ezt láthatod a fotón. Ekkor realizálódott igazán bennem, hogy az a bizonyos 2016 januári "fogadalom", a "jelszó", amit kiválasztottam magamnak mennyi mindenben a segítségemre volt, és mennyi csodálatos és váratlan fordulatot és felismerést hozott az elmúlt két évemben. És hogy ez milyen frankón működik nekem. Így, az egy évvel korábbi bejegyzéssel együtt, megosztottam egy rövidke Facebook posztban ezzel kapcsolatban a gondolataimat...

"A year ago... I never make New Year's resolutions as I know myself well enough to know I just will not follow them. Last year January I did something similar though...I picked a word for myself to be my guiding principle throughout that year. Surrender was the word. Surrender to the Holy Divine or the Universe or God - whatever name you want to call it. Never swimming upstream, going with the flow, making the best and the most out of whatever life throws in my way and most importantly not being my enemy just for the sake of it. As a "born to rebel" kind of person it was a true challenge for me but slowly things started to fall into place in my life. I walked into the new year with a great and special old year behind me. Though I knew there was still a lot to learn. So, I decided to continue to surrender this year. Of course I failed many times not only last year but this year too. But if last year was a great one, this year has been an amazing one. Against all the odds and failures I learnt some lessons and truths. Lessons and truths that are actually quoted very often in life, that often that they can even sound cheesy and corny but they changed my life. That love, unconditional love can heal. It can transforms people and lives. Miraculously. That all change starts with and within you. That be the change you want to see around you. Then even the most stubborn and adamant people and things will follow you to change. That not to hold on tight, let things and people go, if they are meant to be in your life they will return. I find it sometimes fckng difficult not to fall back into my old patterns and habits and sometimes I just want to run, run, run...yet, I stay and stand :P

We are slowly slipping into the new year of 2018 - I have become a bit of "greedy" for the coming year as I have chosen two words this time: gratitude and growth.

I am very grateful for all the people who helped, inspired, motivated, encouraged, supported me this year - even without knowing about it...

I wish you all all the happiness for the New Year - may all of your dreams and even more come true!"

Te is szeretnél egy ilyen jelszót, iránytű fogalmat kiválasztani magadnak az új évre? Szeretnél egy sikeresebb új évet? Úgy érzed, jól jönne egy kis segítség ahhoz, hogy áttekintsd az elmúlt eszetendődet és egyben megtervezd az elkövetkezőt?

Akkor töltsd le a 28 oldalas "Évrendező Napló 2017-2018" e-könyvet, most mindössze £7-ért!

Esetleg úgy érzed, hogy jól jönne egy kis beszélgetés, mert elakadtál egy idegen országban, nem tudod merre vedd az irányt, nem érted miért jönnek vissza újra és újra ugyanazok a helyzetek az életedben? Akkor neked szól az Élet-Út Beszélgetés, ahol közösen együtt egy kötetlen beszélgetés formájában átgondoljuk a téged foglalkoztató gondokat és igyekszünk azokra megoldást találni.

Ha pedig szeretnéd, hogy ez az éved mind anyagilag, mind magánéletileg áttörést hozzon neked, akkor gyere el a jövő- és pénzügyi tervező kétnapos workshopra, amit Kovács Orsi life & business coach-csal együtt szervezünk, és ahol sok hasznos információt, tippet és inspirációt kapsz azt illetően, hogyan is tudsz elindulni az anyagi függetlenség útján és egy boldog és siekres életet megteremteni magadnak!

#újévifogadalom #önfejlesztés #designyourlife #surrender #isteniakarat #univerzumtörvénye

bottom of page