top of page

Tudástár - Karriertervezés, Állásvadászat

 

Sikeres vállalkozás külföldön - anyaként

 

Egy idegen országban karrier szempontjáből is megtalálni a helyünket az egyik legnagyobb kihívás. Édesanyaként - főleg kisgyerekkel - ez hatványozottan igaz. Sok nőnek eleve gondot okoz, hogyan is egyeztesse össze az anyaszerepet a dolgozó nő szereppel. Külföldön ehhez még egyéb problémák is hozzájönnek, ami nagyon stresszessé teheti egy családos nő helyzetét és komoly gondot okozhat az, hogy milyen munkát is tud elvállalni gyerek mellett. 

Dancsó Andrea, a London Life Design legújabb partnerírója kétgyermekes édesanyaként igazgatja saját vállalkozásait - ráadásul nagyon sikeresen. Ebben a személyes írásában elmondja, hogy miért is a legjobb megoldás édesanyaként otthonról dolgozni / saját vállalkozást vezetni és hogy a sikeres szerepegyeztetésnek mi is az alfája és omegája. 

 

 

 

 

Ahogyan a címből is láthatod, egy elég izgalmas és egyben talán kicsit rémisztő témát is szeretnék boncolgatni. Saját tapasztalataimat osztom meg veled, hiszen életem egy igen nagy szeletét teszi ki elsősorban, hogy két csodálatos kislány édesanyja lehetek, illetve, hogy mellette többrétű, sikeres vállalkozást vezetek - mindezt külföldön. Remélem, mire végig olvasod ezt a cikket, te is közelebb leszel az álmaidhoz és a kitűzött, de talán félve gondolt céljaidhoz.

Lehet, hogy most felmerül benned, hogy e fogalmak hogyan férnek meg egymás mellett, hiszen sokakat már külön-külön is megrémítenek ezek a szavak:

  • sikeres vállalkozás

  • anyaság

  • külföldön boldogulni

 

Azt gondolom, hogy minden velünk kezdődik. Ha magunkkal békében élünk, amikor a tükörbe nézünk és egy igen csodálatos embert látunk, akit szeretünk, akkor van mire alapoznunk. Hiszen ha magunkkal nem vagyok úgymond jóban, akkor hogyan várhatjuk el, hogy a gyerekeink igazi példaképként tekintsenek ránk, az ügyfeleink, amikor egy megbízható céget, személyt keresnek, és ránk néznek, minket válasszanak, illetve, hogy boldoguljunk a hazánktól messze, idegen kultúrában, idegen nyelven? Egyetlen és szilárd erő az, amit magunkból merítünk. Mert ez nem személyhez vagy helyhez kötött, így állandó és mindig magabiztosságot ad nekünk.

Nagyon fontosnak tartom azt, hogy folyamatosan dolgozzunk magunkon és fejlesszük a személyiségünket. Aki velem ma találkozik, nem ismerné meg az öt évvel ezelőtti énemet, de még lehet, hogy az egy évvel ezelőttit sem.

 

Alkalmazottként dolgoztam és rettegtem még a vállalkozás gondolatától is, az anyaságról úgy gondolkoztam, hogy majd egyszer talán, a távoli jövőben, és arról hogy külföldön boldoguljak… Én, aki sehol sem képes igazán helyt állni, semmihez sem ért, mindenhol útban van és még angolul is alig tud? Ma már csak mosolygok ezeken a buta gondolatokon, melyek régen mindennap velem voltak. Tény, hogy akkor nem is lettem volna képes azt az életet élni, amit ma élek. Miért? Mert nem tartottam ott önbecsülésben, ahol ma. Ezért írom ezt, mert én átéltem és megtapasztaltam a fejlődést, és azt, hogy bárki bármire képes, ha kitartó, tanítható és hisz magában.

Olykor valóban nehéz. Amikor online találkozód van, és a gyerekek nyűgösek. Van, hogy ott vannak mellettem és olyan hangosak, hogy alig hallanak engem az üzletfeleim. Ami számomra nagyon fontos, hogy az én énmárkám szerint is az anyaság az első, így minden üzleti partnerem megérti, és volt, hogy még külön meg is köszönték, hogy így is megtartottam egy-egy coaching ülést, hogy a kicsi lányom közben nem akart egyedül játszani. Van, amikor teljesen egy időben vagyok anya és tárgyalok valakivel. Ez a velejárója. Az esetek nagy többségében ez könnyen kivitelezhető, hiszen szuper gyerekeim vannak, akik tudják, hogy néha dolgoznom kell, mikor együtt vagyunk, mert így legalább együtt vagyunk.

 

Akkor éri meg igazán, ha szeretjük a szerepeinket. Szeretjük magunkat anyaként és vállalkozóként. Ettől működik minden. Ha működik egyenként, akkor együtt is fog. És be kell valljam nektek, ma már tudom, hogy nincs annál jobb, mint ha anyaként vállalkozó vagy. Hogy miért?

  • Nincs főnököd, akitől el kell kéredzkedni folyton, ha iskolai rendezvény van.

  • Ha a gyerekek anyát akarják, megkapják.

  • Nem kell idegenekre bízni őket, én nem is bírnám.

  • Én oszthatom be az időmet.

  • Amikor szünet van az iskolában itthon tudnak lenni velem.

 

 

Arra bíztatlak, hogy merj belevágni! Kövesd az álmaidat, és ne érd be kevesebbel. „Merj nagyot álmodni!” Szoktuk ugye hallani, és sokan már ezt a mondatot közhelyként emlegetik. Higgyétek el, hogy nem az! Nagyon is igaz! Merj kilépni a komfort zónádból, de mindenképp önvizsgálattal kezdd, majd személyiség fejlesztéssel folytasd, mert az út nem lesz egyszerű, és sokszor kell magadból majd erőt merítened, viszont annál inkább megéri!

Hajrá Anyák, Hajrá Vállalkozó Nők! Bármire képesek vagyunk! 

 

 

Ha tanácsra, személyre szóló segítségre van szükséged akár a magánéletedben, párkapcsolatban, egészséges életmódban vagy akár üzleti  témában, keress bizalommal. 

Dancsó Andrea

életvezetési és üzleti coach, párkapcsolati mediátor

www.your-lifestyle-coach.com

 

 

 

Andrea rendszeresen jelentkezik írásaival - rövid bemutatkozóját, illetve az elérhetőségeit a Partnerek, Szakértők oldalon találod meg.

 

A májusi Design Your Life - Üzleti Tréning és Kapcsolatépítés Nőknek rendezvényünkön pedig személyesen is találkozhatsz vele, ahol Andrea a hatékony időgazdálkodásról fog beszélni vállalkozó édesanyaként. 

London Life Design, Karriertervezés, Munka külföldön, Állásvadászat külföldön, Személyes márka, Énmárka építés
London Life Design, Karriertervezés, Munka külföldön, Állásvadászat külföldön, A jó kísérőlevél, Hogyan írjunk kísérőlevelet, Kísérőlevél írás
énmárka, személyes márka, hogyan építsünk énmárkát, London Life Design, Karriertervezés, Munka külföldön, Állásvadászat külföldön
London Life Design, Karriertervezés, Munka külföldön, Állásvadászat külföldön, Állásinterjú, Munkainterjú, Hogyan készülj fel az állásinterjúra, Sikeres állásinterjú

Kövesd a London Life Design Facebook oldalát, hogy elsőként értesülj a legfrissebb cikkekről, posztokról. 

 
Oszd meg velünk a véleményed, a tapasztalatod a témával kapcsolatban. 
bottom of page