Tudástár - Információk és linkek 

Ezen az oldalon különböző, a külföldre költözéssel, a külföldi élettel és úgy általában a sikeres, harmonikus élettel  foglalkozó hasznos cikkeket, érdekes információkat, linkeket és aktualitásokat lehet találni. A Tudástárban szereplő információk egy része bárki számára hozzáférhető, más része, illetve az online könyvtár tartalma kizárólag London Life Design Klub tagok számára elérhető. A klubtagsági ingyenes, a részleteket ezen az oldalon találod meg. 

Milyen lenne a színek nélkül a világ - elgondolkodtál már ezen? A színek fontos szerepet játszanak az életünkben. Akár jelentős pozitív változást is elő tudunk velük idézni, minőségileg is javítani tudunk az életünk megannyi területén, ami által boldogabb, sikeresebb, egészségesebb életet tudunk élni. Mely területeken tud neked segíteni a színek tudatos alkalmazása? Olvasd el ezt az írást és megtudod. 

 

Hogyan  induljunk el a problémamegoldás  útján, az új lehetőségeink  feltérképezésében, amikor megváltozott  helyzetünkkel  szembesülünk egy új  országba való  költözés során?  Siklósi Nóra, változáskezelő  coach az  általa kidolgozott  "Lehetőség  Mappa" modellen keresztül  bemutatja, hogy mit is tehetünk. 

 

Mi is és sok esetben a párkapcsolatunk is változáson megy keresztül egy külföldre költözést követően. Ez sokszor frusztráló, sokkoló lehet akár olyan szinten is, hogy a mindennapi életünkben, mindennapi teendőink ellátásában is meggátol minket. Oláh Erika, grafológus legújabb írásából megtudhatod, hogy ennek feldolgozásában hogyan tud segíteni a grafológia. 

 

Szinte minden külföldre költöző átéli ezt a problémát: egyedüllét, magányosság, elveszettség érzése. Hogyan győzhető le és hogyan létesíthetünk új ismeretséget, barátságot? Siklósi Nóra, változáskezelő coach, aki szintén átment hasonló élményeken, erre ad néhány egyszerű tippet és tanácsot.

 

A szem a lélek tükre - tartja a mondás. A kézírásunk pedig a személyiségünk lenyomata - a grafológia tudománya szerint. Szeretnéd jobban megismerni és megérteni önmagad? Akkor olvasd el Oláh Erika, grafológus szakértő írását arról, hogy mi mindenben és hogyan segíthet neked egy kézíráselemzés.

 

Gyakorlatilag minden külföldre költöző átéli a kulturális sokkot - van akit kevésbé érint, van aki pedig megszenvedi a dolgot. Ismerd meg a jelenséget, a tüneteit és a fázisait, hogy könnyebben és gyorsabban be tudj illeszkedni az új környezetedbe. 

 

A kultúrsokk másképp - The Expat Curve

A kulturális sokk jelenségét sokan, sokféleképpen leírták és elmagyarázták már. Most a vizuális típusúaknak itt egy vicces, de a jelenséget mégis profi módon elmagyarázó rövid videó a dán Living Institute közreműködésével. Érdemes megnézni!

 

 

Elindulnál a nagyvilágba, de még hezitálsz? Szeretnéd kipróbálni magad külföldön, de nem vagy biztos abban, hogy neked találták ki ezt az életformát? 15 kérdésből álló minitesztünk kitöltése után megtudhatod. LLDK

 

 

Elindulnál a nagyvilágba, de még hezitálsz? Szeretnéd kipróbálni magad külföldön, de nem vagy biztos abban, hogy neked találták ki ezt az életformát? 15 kérdésből álló minitesztünk kitöltése után megtudhatod. LLDK

Tovább...

 

Feltehetőleg sokszor hallottad már a komfort zóna fogalmát, és talán tisztában is vagy a jelentésével. De vajon a jelentőségével is? És azzal is, hogy a komfort zónának mi köze van a sikeres külföldi beilleszkedéshez? Ebből a cikkünkből megtudhatod.

 

 

A megfelelű mértékű önbizalom, az önmagunkról és a helyzetünkről, lehetőségeinkről való pozitív gondolkodás az egyik kulcsfontosságú tényezője az életben való boldogulásnak. Kiváltképpen, ha egy idegen országban, idegen környezetben és kultúrában kívánjuk megvetni a lábunkat. A miértekre és hogyanokra találhatsz választ ebben a cikkben. 

 

Külföldre költözéskor a többség az előttük álló új életre, az azzal járó feladatokra koncentrál és hajlamos megfeledkezni egy fontos momentumról: az otthoni élet megfelelő lezárásáról. Ebből a cikkből megtudhatod, hogy melyek a legfontosabb otthoni elintéznivalók. LLD

 

Önkénteskedni nemcsak jó, de hasznos is. És nem kizárólag azért, mert másokon segítünk, hanem azért is, mert mi magunknak is rengeteg haszna származhat belőle. Ebből az írásból megtudhatod miért és hogyan segíthet téged az önkéntes munka a sikeres külföldi beilleszkedésben.

 

Úgy érzed, hogy könnyen átveszed mások stresszes érzéseit, negatív hangulatát, annak ellenére is, hogy nincs rá okod, hogy te stresszesnek, negatívnak érezd magad? Cikkünkből megtudod, hogyan lehet kivédeni az úgynevezett passzív stressz állapotát.

 

Minden mindennel összefügg. Gondolnád, hogy a születésed körülményei is alapvetően befolyásolják az életed alakulását? Azt, hogy mennyire leszel boldog, sikeres és kiegyensúlyozott ember? Bodor Eszter, szakértő partnerünk elmagyarázza ebben az írásában, hogy hogyan is van ez.

 

Ha szeretnéd megérteni az angolokat vagy legalább kísérletet tenni rá, akkor olvasd el Kate Fox társadalomkutató könyvét. Tényszerű, de humoros...mint általában az angolok. Az eredeti változatot 2005-ben adták ki, amit ingyenesen le is tudsz tölteni, ha LLDK Klub tag vagy. 

 

Please reload