top of page

Az alábbi felsorolásban azokat a pozíciókat/munkaköröket vesszük számba, amelyekbe megfelelő tapasztalattal, végzettséggel és nyelvtudással, valamint a megfelelő ismeretekkel jó esélyekkel el lehet helyezkedni.

 

A tapasztalat azt mutatja, hogy van egy kis káosz a fejekben azt illetően, hogy ki kicsoda és micsoda, nemcsak a kevésbé ismert megnevezések között (governess, maternity nurse, mother"s help) de az olyan ismert és használt fogalmak közt is, mint a nanny, au-pair vagy baby-sitter. Ami nem is csoda, hiszen a brit társadalmi berendezkedés különbözik a magyartól, más 

Tudástár - Gyermekpedagógia

Karrierlehetőségek / Gyermekgondozás, Óvodapedagógia

 

Erkölcsi és referencia - Amik nélkül szinte lehetetlen

 

Az alábbi pozíciókról találhatsz leírást:

 • Governess

 • Tutor

 • Nanny

 • Temporary Nanny

 • Night Nanny

 • Nanny - Housekeeper

 • Maternity Nurse

 • Mother's Help

 • Baby-sitter

 • Au-pair

 • Childminder

 • Primary Teacher

 • Teacher Assistant

 • Nursery Nurse

 • Nursery Assistant

Mint látható elég széles a paletta, így mindenki tud megfelelő pozíciót találni magának, attól függően milyen feltételeknek felel meg, illetve mely területek iránt érdeklődik leginkább. A pozíciók/munkakörök közötti átjárás meglehetősen rugalmas, ha megvan a továbblépéshez szükséges elméleti és gyakorlati tudás, így a folyamatos szakmai fejlődés és előrelépés biztosított. Az angol felnőttoktatási rendszer is roppant rugalmas, kreditekre és fokozatosságra/szakmai szintekre épülő rendszer, amiben mindenki ki tudja választani az igényeinek és a lehetőségeinek leginkább megfelelő kurzust.

 

Ha szeretnél részletes és személyre szabott információt és segítséget kapni azt illetően, hogy mely területeken van esélyed elhelyezkedni és hogyan 

 

 
Két hasznos honlap még további infóhoz:www.teachernet.gov.ukwww.gtce.org.uk
 Pár ügynökség, akiket ajánlani tudok:Protocol Education, Select Education, Academics Ltd, WT Recruitment, Key Portfolio Ltd..Meg szokták kérdezni, hogy milyen iskolában szeretnénk dolgozni, ez mindenkinek a kalandvágyára van bízva, de én inkább az általános iskolát ajánlanám, az szerintem hangulatosabb.Persze az elején nem nagyon szabad válogatni, mindent el kell vállalni, ami adódik, mert különben nem biztos, hogy minden napra kapunk munkát az ügynökségtől, ami a napi kb 60-70 fontos bruttó fizetésnél nem túl kellemes, főleg, mivel sok az iskolai szünet, amikor eleve keresésképtelenek az ügynökségesek.Az ügynökség egyébként nem mindig szól előre, hogy másnapra lesz-e munka, mert sokszor őket is csak reggel hívja fel egy iskola, hogy kellene nekik valaki aznapra, tehát reggel fel kell kelni és várni, hogy csörögjön a telefon, akkor megmondják az iskola címét és hogy kb hogy lehet odajutni, aztán sprint! Én csak 5 hétig dolgoztam ilyen körülmények között, nem volt könnyű, de ha szerencséje van az embernek és megtetszik egy iskolának, akkor van rá esély, hogy akár hónapokra is ott tartsák, vagyis vége az összevissza munkának. És idővel talán még át is veszi az iskola... :-)
annak is megvannak a hátrányai.Nekem hatalmas szerencsém volt, hogy egy év ügynökséges TA munka után magától ajánlotta fel a suli, ahova kiközvetítettek, hogy átvesznek szerződéssel, és TA helyett tanárként dolgozhatok, de óva intenék mindenkit attól, hogy ilyen simának lássa a jövőt, mert ehhez tényleg nagy mázli kellett.Ha egy ügynökséghez regisztrálunk neten, akkor szerencsés esetben behívnak interjúra, ami nem túl komoly, csak kérdezősködnek egy kicsit, meg be kell mutatni a dokumentumokat (fontos: a TA munkákhoz nem kell a QTS, de nagy előnyt jelenthet, úgyhogy érdemes beírni az önéletrajzba és magunkkal vinni az interjúra)

Teacher Assistant
 
 
Nursery Nurse
 
 
Nursery Assistant
 
 
 
 

 

bottom of page