Tudástár - Önmenedzselés, Életúttervezés

 

Vállalkozás - A grafológus szemszögéből 

 

Sokan pálya-, illetve karrierváltásra kényszerülnek egy külföldi költözés során. Ilyenkor felmerülhet az a gondolat, hogy esetleg érdemes volna kilépni az alkalmazotti munkakörből és saját vállalkozást indítani. Igen ám, de aki sosem csinált még ilyet annak duplán is ijesztő lehet egy ilyen lépés megtétele egy idegen országban. Kérdések sorozata forog ilyenkor az ember fejében. Alkalmas vagyok én ilyesmire? Rendelkezem vajon a szükséges képességekkel, készségekkel? Mégis merre induljak? Mi lenne a nekem legmegfelelőbb terület?
Oláh Erika, grafológus szakértő ezen írásából kiderül, hogyan is tud neked ebben is segíteni a grafológia. 
 
 
 
 
Sokszor kapok olyan megkeresést, hogy valaki vállalkozni szeretne, de nem tudja, hogy mi is lenne a neki megfelelő irányvonal. Miben lenne jó, mi az a munka, ami örömet okozna neki és végre egy olyan elfoglaltság lenne számára, amiben megvalósíthatja önmagát, előhozhatja és megélheti a kreativitását és ezáltal haladhat azok felé az álmok felé, amikre már nagyon régóta vágyik. 
Amikor valaki elkezdi feltérképezni a számára testhezálló munkát vagy hivatást, akkor minden esetben először saját magát érdemes jobban megismernie. Ez azért nagyon fontos, mert enélkül a legtöbbször csak felesleges köröket futunk, kicsit olyan, mintha megfelelő alapok nélkül akarnánk házat építeni. Plusz idő és energia ráfordítással jár, viszont nem feltétlenül érezzük azt, hogy valóban haladtunk volna előre a nekünk való munka megtalálásában. Emiatt is érdemes tehát jól megalapozottan dönteni, amiben kiváló segítséget nyújt a saját kézírásunk.
 
De hogy jön össze a kézírás és a vállalkozás? Miben és hogyan tud segíteni nekünk? 
Bármilyen vállalkozás - legyen az egyéni vagy társas vállalkozás – alapköve a vezető. Egyéni vállalkozás esetén mi saját magunk vagyunk a saját vezetőnk, ami nagyon nagy örömöt és szabadságot ad, ugyanakkor nagy felelősséggel is jár. Megkívánja az olyan készségeket/képességeket - a teljesség igénye nélkül -, mint például a kitartó tanulás és folyamatos fejlődés, jól működtetett időbeosztás, hatékony problémamegoldás és stresszkezelés, magas önmenedzselési készség vagy az egyéni megoldások. Cserébe viszont megajándékoz minket a kötetlen munkavégzés örömével, a saját kreativitásunk szárnyalásával és a szabadság felszabadító érzésével.
Olyan ez, mint egy mérleg. Ha képesek vagyunk beletenni a rendelkezésünkre álló, jól működő készségeinket az egyik serpenyőbe, a másikba pedig a szándékunkat a kevésbé jól működők fejlesztésére, akkor idővel egyensúlyba/harmóniába kerülhetünk magunkkal és ez minden esetben a vállalkozásunk teljesítményén is meglátszik.
Általában ez az a pont, ahol a legtöbbször megakadunk, hiszen nem is tudjuk igazán, hogy mit is tehetnénk bele a mérlegnek abba a serpenyőjébe, ami elindítana minket. Mik azok a tulajdonságaink, készségeink, amikre valóban és megbízhatóan hagyatkozhatunk és támaszkodhatunk? Mik azok, amik segítenek minket az elindulásban és majd a folytatásban? Tulajdonságaink közül mik azok a stabil alapkövek, amik minket szolgálnak és bátran építhetünk rájuk? Mik azok, amiket a siker érdekében érdemes fejleszteni?
Ha ezekre a kérdésekre nem tudunk egyértelműen, kétségek nélkül válaszolni, akkor sokszorosan megéri tisztába kerülni velük. A kézírásunk nagyon hű hozzánk, így megmutatja azokat a valódi támpontokat, amik által valódi válaszokat kaphatunk a fenti kérdésekre. Azért hangsúlyozom, hogy valódi válaszokat, mert sokszor nem is igazán vagyunk tisztában egy-egy készségünkkel és azzal, hogy az milyen messzire tud repíteni minket az álmainkhoz vezető úton. Nem is igazán tudjuk, hogy mi segítene. Tűt keresünk a szénakazalban.
 
Én is kerestem anno és legnagyobb szerencsémre, tű helyett a grafológiát találtam. Egy olyan önismereti és önfejlesztési módszert, ami megadja azokat az alapokat és háttértámogatást, amiket keresünk egy vállalkozás elindításakor vagy átszervezésekor. Magam is használtam, amikor a saját – fent említett – mérlegemet igyekeztem egyensúlyba hozni és rengeteget segített. Olyannyira, hogy azóta is folyamatosan használom az életem minden területén, mert nagyon sokoldalúan alkalmazható, időközben pedig kialakítottam a saját elemzési módszereimet is, hogy minél hatékonyabban tudjak segíteni.
 
 
 
Ha szeretnél személyre szóló segítséget, útmutatást kapni az élet bármely területén kézíráselemzés által, keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken.
Oláh Erika

grafológus

Grafológus Londonban

 
 
Erika rendszeresen jelentkezik elsősorban grafológiai témájú írásaival, tanácsaival a London Life Design oldalán. Rövid bemutatkozóját, illetve az elérhetőségeit a Partnerek, Szakértők oldalon találod meg.
 
 
Ha még csak gondolkodsz a saját vállalkozásod elindításán vagy már éppenséggel vállalkozol, de szeretnéd jobban, hatékonyabban csinálni, gyere el a legközelebbi női vállalkozóknak szóló rendezvényünkre: Design Your Life - Üzleti Tréning és Kapcsolatépítés Nőknek.

 

London Life Design, boldog élet, grafológia, önismeret, kézíráselemzés, önismereti módszerek, Oláh Erika grafológus, sikeres élet
London Life Design, élet külföldön, komfort zóna, lépj túl önmagadon, boldog élet, lépj ki a komfort zónádból
London Life Design, Karriertervezés, Munka külföldön, Állásvadászat külföldön, Állásinterjú, Munkainterjú, Hogyan készülj fel az állásinterjúra, Sikeres állásinterjú
London Life Design, Karriertervezés, Munka külföldön, Állásvadászat külföldön, A jó kísérőlevél, Hogyan írjunk kísérőlevelet, Kísérőlevél írás

Kövesd a London Life Design Facebook oldalát, hogy elsőként értesülj a legfrissebb cikkekről, posztokról. 

 
Oszd meg velünk a véleményed, a tapasztalatod a témával kapcsolatban.