top of page

Design Your Life - Üzleti Networking Rendezvény Nőknek / Márciusi találkozó



A csapat a résztvevőkkel, az előadókkal és a szervezőkkel.

A csoda a komfort zónádon kívül történik!

Amikor annak idején ide kiköltöztem, illetve ezt a weboldalt elindítottam álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer egy olyan tréning és networking rendezvényt fogok szervezni itt, ami kifejezetten nőknek szól azzal a céllal az, hogy segítse őket az üzleti életben – saját vállalkozásukat elindítani vagy a már meglévőt továbbfejleszteni, sikeresebbé tenni.

Múlt hét szombaton pedig ez az esemény több hónapos érlelődés és egy hónapos szervezés után valósággá vált: az első Design Your Life – Üzleti Tréning és Kapcsolatépítés Nőknek.

Már csak azért sem gondoltam, hogy én valaha is ilyesmibe fogok, mert én egyáltalán nem vállalkozói környezetből jövök – míg otthon, Magyarországon éltem kizárólag az alkalmazotti létben láttam magam, ebben tudtam elképzelni a jövőmet. Mert ezt tanultam, ezt láttam a családomban, a szűkebb környezetemben. Mert ezt hallottam: legyen egy jó szakmád és egy jó munkahelyed, maradj a kockában, vállalkozni bizonytalan és veszélyes. És azért valljuk be, Magyarországon valóban nem olyan könnyű és egyszerű a vállalkozói lét.

Aztán amikor 10 évvel ezelőtt megindultam a nagyvilágba nagyon sok olyan hatás ért, ami egyre inkább ráébresztett arra, hogy nekem mennyire fontos a szabadság, hogy önmagam ura legyek, hogy azt tehessem, olyasmivel foglalkozhassak, ami nekem valóban örömöt okoz és nem mellékesen pénzt is hoz. Rövid ideig abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy az afrikai, illetve kínai kalandom között, illetve utána dolgozhattam promóterként/toborzóként annak a non-profit szervezetnek, akik által eljutottam Malawiba, illetve Kínába. Ez amolyan „laptop lifestyle” volt – a munkám nagy részét bárhonnan tudtam végezni, csak egy laptop kellett hozzá és internet hozzáférés, és csak bizonyos eseményekre kellett ott lennem meghatározott helyszíneken. Ekkor volt az, hogy viszonylag elég intenzíven repkedtem Magyarország – Dánia – Egyesült Királyság között, amit roppant mód élveztem.

Miután véglegessé vált, hogy itt, Londonban fogok letelepedni – legalábbis egy darabig – akkor már ezt a munkát nem tudtam folytatni és újból beálltam a sorba: óvodai alkalmazott lettem. Ahonnan két év múlva sírva jöttem el, mert annyira nem illett a személyiségemhez a szigorú és menetrendszerű óvodai élet. Ezután nanny lettem, ami jóval több szabadságot adott, de már akkor elkezdett az agyam azon pörögni, hogy milyen saját „dolgot” tudnék létrehozni, hogy soha többé ne kelljen alkalmazottként másoknak dolgoznom. Többféle ötlet, elképzelés is felmerült az elmúlt négy évben, többféle irányban is próbálkoztam, több-kevesebb sikerrel. Elkezdtem intenzíven járni üzleti tréningekre, hogy tanuljak, inspirálódjak, hogy hasonló szemléletű emberekkel találkozhassak. London ebből a szempontból kiváló hely, mindig van valami érdekes és hasznos tréning – van, amelyekre ingyen bejutottam, van, amelyekért fizettem többszáz fontokat. A sok tréning közben eszméltem rá igazából, hogy nem csak a gyakorlati üzleti dolgokat kell megtanulni, de az ún. „entrepreneurial mindset” is elengedhetetlen feltétele annak, ha hosszú távon valaki sikeres üzletet akar felépíteni. Nekem pedig ezen a területen bőven volt mit fejleszteni…az önbizalomhiányos, otthonról hozott alkalmazotti gondolkodásom átállítani. Közben a magánéletem is úgy alakult, hogy kaptam egy embert magam mellé, aki született vállalkozó és stratéga, aki egy általam ismeretlen szemszögből látja, közelíti meg és kezeli a dolgokat, az élet kínálta lehetőségeket. Általa is sokat tanultam és inspirálódtam.

Hogy végül hogyan is jött létre ez a rendezvény?

Tagja lettem pár hónapja egy csajos csoportnak, ahol rendszeresen találkoztam azzal a problémával, hogy sokan nagyon nehezen tudnak továbblépni a karrierjükben; sokszor kénytelenek benne maradni egy rosszul fizető munkában, mert még mindig jobb, mint a semmi, sokan keresnek valami rugalmas vagy otthonról végezhető munkát főleg kisgyerekkel, vagy épp saját vállalkozás elindításán gondolkodnak, de nem tudják, hogyan fogjanak neki.

Ekkor született meg a fejemben a gondolat: egy Facebook csoport létrehozása itt kint élő vállalkozó vagy vállalkozás indítását tervező vagy otthonról végezhető munkalehetőségeket kereső nők számára, ahol egymást tudjuk segíteni, bátorítani, ötleteket, tanácsokat, információkat tudunk megosztani. Emellett egy találkozó / tréning ötlete is megfogalmazódott bennem. Szóval, ezzel az ötlettel eljátszottam egy darabig fejben, amíg aztán jött Foroszán Zsuzsi barátnőm és teljesen váratlanul feltette a nagy kérdést: volna kedvem vele együtt megszervezni egy ilyen rendezvényt? Persze – mondtam egyből. És innentől kezdve beindult a gépezet. Találtunk két fantasztikus magyar hölgyet, akik vállalták a „kísérleti nyúl” szerepét, mint előadók: Nagy Orsi Beáta, üzleti coach és Kiss Barbara, pszichológus. Iszonyatosan lelkesek, pozitívak és nyitottak voltak és nem mellesleg tetszett is nekik a rendezvény ötlete.

A nagy napon, március 25-én pedig 11 szintén hihetetlenül lelkes és nyitott hölgy jelent meg, hogy tanuljanak, hogy ötleteket merítsenek, ismerkedjenek, kapcsolatokat építsenek. Mindenki szorgalmasan jegyzetelt – Barbara arról beszélt, hogy lelkileg és mentálisan mi is szükségeltetik ahhoz, hogy sikeres vállalkozóvá váljunk, Orsi pedig arról, hogyan tudjuk felépíteni a saját professzionális brand-ünket a különböző közösségi médiákon keresztül. Mindkét előadás remek volt, jól felépített és informatív. Az előadások után pedig szabad volt a vásár: lehetett ismerkedni, beszélgetni, Barbarától és Orsitól kérdezni – és enni, inni :)

Olyan szuper hangulatban telt az egész rendezvény, hogy ott mindjárt elhatároztuk Zsuzsival, hogy ennek bizony lesz folytatása – már szervezzük is a legközelebbi, májusi találkozót.

A célunk az, hogy létrehozzunk egy olyan, remélhetőleg hosszú távú, rendezvénysorozatot, ahol egyrészt üzleti témákban kapnak segítséget, információt és motivációt az érdeklődők, másrészt pedig szeretnénk személyiségfejlesztéssel kapcsolatos témaköröket is belevinni, mivel valljuk, hogy önmagunk fejlesztése, formálása elengedhetetlen feltétele annak, hogy egy sikeres vállalkozást létrehozzunk és működtessünk.

Szeretném megköszönni a 11 résztvevőnek, hogy bizalmat szavaztak nekünk és a rendezvények és eljöttek!

Zsuzsi barátnőmnek is hálás köszönettel tartozom, azért, hogy ez a rendezvény létrejött - ha ő nincs, akkor valószínűleg még mindig kotlanék egy darabig az ötleten. Zsuzsi volt az, aki mozgásba lendítette ezt a dolgot.

És külön köszönöm Barbarának és Orsinak a bizalmat, a lelkesedést és a szuper előadásukat!

Orsit ezen az oldalon érhetitek el, Barbaráért pedig klikk ide.

A fotókért köszönet: Dobos Gábor / Brand It

Ha szeretnél te is tagja lenni a kis közösségünknek, akkor csatlakozz az Vállalkozó Nők Külföldön Facebook csoportunkhoz!

Ha pedig érdekel egy másik, de szintén nőknek szóló rendezvény, akkor nézz rá a Sikeres Nő - Út a pénzügyi szabadsághoz tréningünkre.

bottom of page