top of page

TUDÁSTÁR - ÉLETÚTTERVEZÉS, ÖNMENEDZSELÉS ÉS KÜLFÖLDI ÉLET

London Life Design, Tudástár, Önmenedzselés, Életúttervezés, Life Coaching.jpg
Ezen az oldalon különböző, a külföldre költözéssel, a külföldi élettel és úgy általában a sikeres, harmonikus élettel  foglalkozó hasznos cikkeket, érdekes információkat, linkeket és aktualitásokat lehet találni. A Tudástárban szereplő információk egy része bárki számára hozzáférhető, más része, illetve az online könyvtár tartalma kizárólag London Life Design Klub tagok (LLDK) számára elérhető. A klubtagsági ingyenes, egyszeri regisztrációt igényel - a részleteket ezen az oldalon találod meg. 

I'

73_edited.jpg

SZÍNEZD KI AZ ÉLETED - SZÍNEZD KI A VILÁGOD

Milyen lenne a színek nélkül a világ - elgondolkodtál már ezen? A színek fontos szerepet játszanak az életünkben. Akár jelentős pozitív változást is elő tudunk velük idézni, minőségileg is javítani tudunk az életünk megannyi területén, ami által boldogabb, sikeresebb, egészségesebb életet tudunk élni. Mely területeken tud neked segíteni a színek tudatos alkalmazása? Olvasd el ezt az írást és megtudod. 

74_edited.jpg

ISMERD MEG JOBBAN ÖNMAGAD - A GRAFOLÓGIA SEGÍTSÉGÉVEL

A szem a lélek tükre - tartja a mondás. A kézírásunk pedig a személyiségünk lenyomata - a grafológia tudománya szerint. Szeretnéd jobban megismerni és megérteni önmagad? Akkor olvasd el Oláh Erika, grafológus szakértő írását arról, hogy mi mindenben és hogyan segíthet neked egy kézíráselemzés.

London Life Design, Lépj túl önmagadon, Komfort Zóna, Önmenedzselés, Életúttervezés.jpg

LÉPJ TÚL ÖNMAGADON - A KOMFORT ZÓNA

Feltehetőleg sokszor hallottad már a komfort zóna fogalmát, és talán tisztában is vagy a jelentésével. De vajon a jelentőségével is? És azzal is, hogy a komfort zónának mi köze van a sikeres külföldi beilleszkedéshez? Ebből a cikkünkből megtudhatod.

Screen Shot 2020-04-22 at 19.36.04.png

ÖNBIZALOM, SIKEREK ÉS A KÜLFÖLDI ÉLET

A megfelelű mértékű önbizalom, az önmagunkról és a helyzetünkről, lehetőségeinkről való pozitív gondolkodás az egyik kulcsfontosságú tényezője az életben való boldogulásnak. Kiváltképpen, ha egy idegen országban, idegen környezetben és kultúrában kívánjuk megvetni a lábunkat. A miértekre és hogyanokra találhatsz választ ebben a cikkben. 

Windsor Castle 2015 May (2)_edited.jpg

ELVISELED AZ EGYEDÜLLÉTET? - MINITESZT

Mindenki érezte már magát egyedül, magányosnak - főleg egy idegen országban. Van aki jobban elviseli az egyedüllétet, míg van, aki szenved tőle. Minitesztünkből megtudhatod, hogy te mennyire vagy érzékeny erre a dologra és hogy lelkileg mire számíthatsz, ha külföldre költözöl vagy ott élsz. LLDK

Passzív Stressz London Life Design.png

PASSZÍV STRESSZ - TIPPEK HOGYAN KEZELD

Úgy érzed, hogy könnyen átveszed mások stresszes érzéseit, negatív hangulatát, annak ellenére is, hogy nincs rá okod, hogy te stresszesnek, negatívnak érezd magad? Cikkünkből megtudod, hogyan lehet kivédeni az úgynevezett passzív stressz állapotát.

London Life Design, Tudástár, Önismeret, Önmenedzselés, Önfejlesztés, Ahogy születünk, úgy

AHOGY SZÜLETÜNK, ÚGY ÉLÜNK

Minden mindennel összefügg. Gondolnád, hogy a születésed körülményei is alapvetően befolyásolják az életed alakulását? Azt, hogy mennyire leszel boldog, sikeres és kiegyensúlyozott ember? Bodor Eszter, szakértő partnerünk elmagyarázza ebben az írásában, hogy hogyan is van ez.

Kulturális Sokk London Life Design.png

KULTURÁLIS SOKK

Gyakorlatilag minden külföldre költöző átéli a kulturális sokkot - van akit kevésbé érint, van aki pedig megszenvedi a dolgot. Ismerd meg a jelenséget, a tüneteit és a fázisait, hogy könnyebben és gyorsabban be tudj illeszkedni az új környezetedbe

London Life Design, Tudástár, Hogyan legyünk boldogok, Boldog élet, Önismeret, Önmenedzsel

HOGYAN LEGYÜNK BOLDOGOK - KÜLFÖLDÖN IS

A boldogság tanulható. Vagyis rajtunk áll, hogy boldogan éljük az életünket vagy nem. Na, de mégis mi a titka a boldog életnek? Robert Waldinger, pszichológus TED előadásában erről beszél egy évekig tartó boldogságkutatás eredményei kapcsán.

Vállalkozás - A grafológia tükrében, London Life Design, Önmenedzselés, Életúttervezés_edi

VÁLLALKOZÁS - A GRAFOLÓGIA TÜKRÉBEN

Szeretnél saját vállalkozást alapítani? Ráadásul külföldön? De nem tudod vajon belevágj-e vagy sem? Azzal sem vagy igazán tisztában, hogy milyen irányba indulj el vagy esetleg kétségeid vannak azt illetően, hogy valóban jó vagy-e abban, ami érdekelne? Oláh Erika, grafológus szakértő elmondja hogyan is tud neked ebben segíteni a grafológia. LLDK

Karriertervezés és munkavállalás külföldön, London Life Design, Életúttervezés, Önmenedzse

KARRIERTERVEZÉS ÉS MUNKAVÁLLALÁS KÜLFÖLDÖN

A sikeres beilleszkedés egyik fontos eleme egy idegen országban a tudatos karriertervezés - milyen jövedelmi / anyagi bázits tudunk létrehozni, amely megteremti az alapját a kinti létünknek. Ebben az írásban ezzel kapcsolatos információt és tanácsot találhatsz - mit érdemes átgondolni és megfontolni, hogyan tervezd meg és építsd fel a karriered külföldre költözés esetén. LLDK

London Life Design, Tudástár, Párkapcsolati változások, Grafológia, Önismeret, Önmenedzsel

PÁRKAPCSOLATI VÁLTOZÁSOK - A GRAFOLÓGIA TÜKRÉBEN

Mi is és sok esetben a párkapcsolatunk is változáson megy keresztül egy külföldre költözést követően. Ez sokszor frusztráló, sokkoló lehet akár olyan szinten is, hogy a mindennapi életünkben, mindennapi teendőink ellátásában is meggátol minket. Oláh Erika, grafológus legújabb írásából megtudhatod, hogy ennek feldolgozásában hogyan tud segíteni a grafológia.

London Life Design _ Életúttervezés

HOGYAN KEZELD A VÁLZOTÁSOKAT KÜLFÖLDÖN

Hogyan  induljunk el a problémamegoldás útján, a különboző új lehetőségeink feltérképezésében, amikor megváltozott helyzetünkkel szembesülünk egy új országba való  költözés során? Siklósi Nóra, változáskezelő  coach az  általa kidolgozott "Lehetőség  Mappa" modellen keresztül  bemutatja, hogy mit is tehetünk. LLDK

Élethosszig tartó tanulás, Életúttervezés, Önmenedszelés, London Life Design.jpg

ÉLETHOSSZIG TARTÓ TANULÁS

A folyamatos tanulás az önfejlesztés és önmegvalósítás fontos része. Nemcsak személyiségünk jobb megismerése miatt, de egzisztenciális okok miatt is. Olyan gyorsan változó világban élünk, ahol a tudás, az információ akár napok allatt is elévülhet - ha nem tartunk lépést a változásokkal a saját lehetőségeinket, a saját jövőnket szabotáljuk. De mit is takar igazából az élethosszig tanulás, hogyan tudjuk kiaknázni és a javunkra fordítani?  

Önkéntes munka, Külföldi beilleszkedés, Ünmenedszelés, Életúttervezés, London Life Design.

ÖNKÉNTES MUNKA - HOGYAN SEGÍT A BEILLESZKEDÉSBEN

Önkénteskedni nemcsak jó, de hasznos is. És nem kizárólag azért, mert másokon segítünk, hanem azért is, mert mi magunknak is rengeteg haszna származhat belőle. Ebből az írásból megtudhatod miért és hogyan segíthet téged az önkéntes munka a sikeres külföldi beilleszkedésben.

London Life Design / Hogyan építs új kap

HOGYAN ÉPÍTS ÚJ KAPCSOLATOKAT KÜLFÖLDÖN

Szinte minden külföldre költöző átéli ezt a problémát: egyedüllét, magányosság, elveszettség érzése. Hogyan győzhető le és hogyan létesíthetünk új ismeretséget, barátságot? Siklósi Nóra, változáskezelő coach, aki szintén átment hasonló élményeken, erre ad néhány egyszerű tippet és tanácsot. LLDK

London Life Design Kultúrsokk, Önmenedzselés.jpg

A KULTÚRSOKK MÁSKÉPP - THE EXPAT CURVE

A kulturális sokk jelenségét sokan, sokféleképpen leírták és elmagyarázták már. Most a vizuális típusúaknak itt egy vicces, de a jelenséget mégis profi módon elmagyarázó rövid videó a dán Living Institute közreműködésével. Érdemes megnézni!

London Life Design Ne költözz külföldre, ha... Önmenedzselés, Életúttervezés.jpg

NE KÖLTÖZZ KÜLFÖLDRE, HA...

A külföldi élet nem mindenkinek való. Vannak bizonyos előjelei annak, hogy mennyire jól tud majd valaki beileszkedni és helytállni egy idegen kulturális  környezetben. ​A cikkben felsorolt 10 pontban megtalálhatod azokat a személyes tulajdonságokat, melyek komolyan  meg fogják nehezíteni az életed  külföldön és nagymértékben predesztinálnak arra, hogy rövid határidőn belül újból Magyarországon találod magad. LLDK
71.png

AZ OTTHONI ÉLET LEZÁRÁSA

Külföldre költözéskor a többség az előttük álló új életre, az azzal járó feladatokra koncentrál és hajlamos megfeledkezni egy fontos momentumról: az otthoni élet megfelelő lezárásáról. Ebből a cikkből megtudhatod, hogy melyek a legfontosabb otthoni elintéznivalók. LLDK

bottom of page