top of page
SZOLGÁLTATÁSOK - ÉLETÚTTERVEZÉS
Életút-tervezés külföldre készülőknek és külföldön élőknek London Life Design.jpg
Minden ember életében lehetnek olyan periódusok, amikor elveszíti az irányt élete vezetésében, de legalábbis elég jól összezavarodik a "merre és hogyan tovább" kérdését illetően. Ez többféle okból adódhat és lehet személyes vagy szakmai az irányvesztés, esetleg egyszerre mindkettő. 
A külföldre költözés, a külföldön való élet talán az egyik legerősebb ilyen kiváltó ok. Az új környezet, új kihívások és elvárások, a másfajta szokások, életszemlélet, életvitel sokszor összekuszálhatnak minket, felhozhatnak rég elfeledett vágyakat, álmokat, félelmeket és új problémákat, kihívásokat is generálhatnak. Ez a kuszaság-érzet bizonyos mértékig rendben is van, addig amíg úgymond lecseng bennünk az úgynevezett kulturális sokk okozta hatás és beilleszkedünk az új környezetünkbe. Ha azonban úgy érezzük, hogy nagyon elveszítettük a fonalat és lassan a mindennapi teendőink is, melyeket korábban gond nélkül elláttunk és megoldottunk, súlyos teherként nehezednek ránk és ellehetetlenítik az életünket, érdemes segítséget kérni.  Ilyenkor jól jön egy pártatlan külső szemlélő, aki más szemszögből tudja láttatni a dolgokat, új megvilágításba helyezi a problémákat, és arra ösztökél minket, hogy merjünk változtatni, másként élni és gondolkodni.
Életút-tervezés külföldre készülőknek és külföldön élőknek London Life Design.jpg

ÚTRAVALÓ BESZÉLGETÉS

A külföldre költözés vagy a külföldi élet tervezésének időszaka nagyon sok kihívást és buktatót rejt magában, különösen azok számára, akik életükben először szánják rá magukat a külföldi életre. Rengeteg kérdés és probléma merül fel már a tervezés-készülődés során: hogyan szervezzük meg a külföldre költözést, hogyan tudunk felkészülni és mit vigyünk magunkkal, hogyan tudjuk lezárni az itthoni életünket és elkezdeni a külföldit, hogyan tudunk beilleszkedni és elboldogulni egy idegen kultúrában, hogyan tudunk majd kommunikálni, hogyan kezeljük a költözésből adódó nehézségeket. Ezer és ezekhez hasonló kérdés adódhat és ugyan rengeteg információ található már a neten, hogy egy idegen országba való költözés során mi mindenre kell figyelni, mit kell és érdemes magunkkal hozni, de kevés arra vonatkozó informácó van, hogyan tudunk lelkileg is felkészülni és különösebb megrázkódtatás nélkül túlélni a kezdeti kaotikus időszakot.

Én ebben tudok neked segíteni: gyakorlott költőzőként, országot váltóként nemcsak praktikus tanácsokat tudok adni  neked, hanem abban is tudok segíteni, hogy a benned felmerülő kérdésekre, kételyekre megnyugtató választ találj és minél sikeresebben birkózz meg a külföldre költözés kihívásával.
Útravaló Beszélgetés
Életút-tervezés külföldre készülőknek és külföldön élőknek London Life Design.jpg

ÉLET-ÚT BESZÉLGETÉS

Külföldön sincs mindig kolbászból a kerítés. Akár hosszabb tartózkodás esetén is előfordulhat, hogy valaki nem vagy nehezen tud csak beilleszkedni, továbbra is idegenként érzi magát, nem úgy alakulnak a dolgai, ahogy azt eltervezte vagy elképzelte, tanácstalannak érzi magát vagy úgy érzi, hogy egy helyben toporog. Amellett, hogy a már meglévő problémáink egy része biztos, hogy 'követni fog' minket új életünkbe, számos olyan új helyzettel és kihívással is találkozik az ember, amelyek elbizonytalanítják, elkedvetlenítik, amelyeket nehezen ért meg vagy nehezen épít be a kinti életébe. Vagy éppen nehezen ad fel olyan szokásokat, viselkedésmintákat, amelyek nem igazán kompatibilisek a választott országa szokásaival, életszemléletével - és amelyek gondot okozhatnak. 

Magam is jártam ebben a cipőben. Amit ajánlok az egy kötetlen beszélgetés, a téged foglalkoztató problémák együttes átgondolása, amely segíthet a múltad-jelened-jövőd összehangoltabb megértésében, a jövőtervezésben, abban, hogy miért megy nehézkesen a kinti életed, mit is keresel külföldön, mit akarsz elérni és hogyan. 
Élet-Út Beszélgetés
Baráti beszélgetést, együtt gondolkodást kínálok - a saját tapasztalataimmal, a saját példámmal, a saját történetem, sikereim és kudarcaim  megosztásával szeretnék inspirálni másokat, akik úgy érzik jól jönne egy kis tisztánlátás és segítség valakitől, aki objektíven, mégis imerősen látja a dolgokat.
Mindkét konzultáció során (akár online, akár személyesen) érintünk olyan témákat is, mint a komfort zónák, kulturális sokk, önismeret, önértékelés, személyes célok, karriertervezés, céltervezés és célkitűzés, környezet és élettér, az úgynevezett GROW model olyan technikák és gyakorlatok segítségével, mint az életkerék, SWOT analízis, vizualizáció, meditáció, EFT (Emotional Freedom Technique / Érzelmi Felszabadítás Technikája).
Ha egyelőre bizonytalannak érzed magad a személyes konzultációt illetően, nézz rá a témához kapcsolódü letölthető anyagokra - ezek olyan önismereti munkafüzetek, amelyeket egyedül is ki tudsz tölteni:  
Élet-Kerék - Tervező a sikeres és kiegyensúlyozott élethez
Cél-Tudatosság - Hogyan valósítsd meg az álmaidat
A Másik Éned - Teremtsd meg önmagad
Álomtábla - A vizualizáció hatalma
A 'nem' hatalma - Hogyan húzz határokat
2.png
Életút-tervezés külföldre készülőknek és külföldön élőknek London Life Design.jpg

ANGOL NYELVI FELKÉSZÍTŐ ÉS TÁRSALGÁS

Ma már elengedhetetlen egy biztos alapszintű nyelvtudás ahhoz, hogy külföldön megvesse a lábát valaki. Sokszor az okoz gondot és frusztrációt, hogy ugyan megvannak a biztos nyelvtani alapok és az elégséges szókincs, de a folyékony kommunikáció, a fesztelen és gördülékeny társalgás akadozva megy.

'Chat-buddy'-ként az angol beszédkészséged tudod fejleszteni velem kötetlen vagy célzott beszélgetések, illetve szituációs gyakorlatok által - hogy amikor valós, angol nyelvű kommunikációs helyzetekbe kerülsz, akkor magabiztosan és folyékonyan tudjál angolul társalogni, akár üzleti megbeszélést lefolytatni vagy beszédet, előadást tartani. A további részletekért és a díjmentesen letölthető angol haladó 'minikurzusért" klikkelj ide

Hasznos információk a külföldi életre, külföldre költözéssel kapcsolatban

Ingyenesen letölthető e-könyvek üzleti és személyiségfejlesztés témában

Speciális információk, letölthető anyagok, kedvezmények

Személyes tapasztalatok, élménybeszámolók, gondolatok

MIBEN TUDOK MÉG SEGÍTENI

bottom of page