top of page
SZOLGÁLTATÁSOK - AROMATERÁPIA / ILLÓOLAJOK
Aromaterápia, London Life Design, Marianna Beck, illóolajok, doTerra illóolajok.png

Az illóolajoknak hosszú történetük van - évezredek óta használják őket a különboző kultúrákban különböző célokra. Ezen célok egyike a gyógyítás, vagyis az emberi szervezet fizika-mentális-érzelmi egészségének a megteremtése és fenntartása. Bár az illóolajok gyógyhatása jelenleg hivatalosan nem elismert - rengeteg bizonyíték van arra, hogy pozitívan tudják befolyásolni nemcsak a fizikai állapotunkat, de a szellemi képességeinket és a lelkiállapotunkat is.

Az illóolajokkal, illetve azok keverékkeivel való 'gyógyítás tudományát' nevezik aromaterápiána vagy illóolaj-terápiának - olyan holisztikus vagyis a test-szellem-lélek kapcsolatát figyelembe vevő terápiás kezelés, amelynek során természetes növényi kivonatokat használnak az egészség és a jólét elősegítésére. Az aromaterápia alapvetően a fitoterápia, vagyis a gyógynövénytan része, de egyre inkább önálló területként tekintenek rá.

Az illóolajok a legtöbb ember számára biztonságosan alkalmazhatóak. Ettől függetlenül, mivel tömény hatóanyagok, ezért használatuk nem teljesen veszélytelen - bizonyos olajok mérgező hatásúak vagy allergiás reakciókat válthatnak ki, illetve nem minden olaj használható gyerekek, várandósok vagy daganatos / krónikus betegséggel küzdők esetében. Mindig egyeztessünk a kezelőorvosunkkal, ha valmilyen illóolajat, keveréket, illetve aromaterápiás módszert szeretnénk kipróbálni. Emellett célszerű szakképzett aromaterapeuta véleményét, tanácsát kikérni, mielőtt bármilyen illóolajos kezelésbe kezdünk.

Képzettség nélkül csak egészen alacsony dózisban használjuk illatosításra, hangulatjavításra, valamint fürdőbe, masszázshoz és kozmetikumokba.

Aromaterápia, Illóolajok, London Life Design.png

Az aromaterápiának sokféle alkalmazási módja ismeretes. Számomra legizgalmasabb az úgynevezett szubtilis vagy pszicho-aromaterápia - a lélek mélyrétegeire ható aromaterápia, mely az illóolajok érzelmekre gyakorolt hatásávan keresztül fejti ki a hatását. Az illóolajok hatása mélyebbre megy, mint a testi szint, a fizikai szintű felhasználás. Képes a tudatalatti mélységekbe hatolni, visszavezetni elfeledett emlékekhez, felismeréseket hozni ezáltal fejleszteni önismeretünket -  végső soron hozzájárulni egy boldogabb és kiegyensúlyozottabb élet megteretéséhez. Minden egyes illóolaj egyedi energetikai struktúrával, energetikai profillal rendelkezik, illetve sajátos karakterisztikával. Ha képesek vagyunk a legbelsőbb figyelmünkkel ráhangolódni egy adott illóolajra, akkor képesek vagyunk annak sajátos energetikai hatásán, karakterisztikáján keresztül lelkileg megnyílni, különböző, az illóolaj karakterisztikájának megfelelő régi érzelmi blokkokat, hiedelmeket feloldani - vagyis a lelkünket gyógyítani. 

 

DoTerra Wellness Tanácsadóként az illóolajoknak ezt a szubtilis hatását szeretem hasznosítani mind az önmenedzselési, életúttervezési beszélgetések, mind az élet-tér és otthonpszichológia tanácsadás során. 

A jól megválasztott, személyre szabott illóolaj/keverék érzelmi-lelki szinten segít abban, hogy az elakadásaid, problémáid felismerése és feldolgozása által egy boldogabb, kiteljesedettebb éned szülessen meg. Az otthonunkban alkalmazott illóolajok pedig hozzájárulnak egy harmónikusabb, egészségesebb 'zöld' otthon kialakításához - ezzel is közvetve a saját testi-lelki-szellemi jólétedet szolgálva. 

bottom of page