top of page

Design Your Life - Üzleti Tréning és Networking Nőknek / Októberi találkozó



Az októberi csapat

Októberben immár a harmadik alkalommal került sor a rendezvényre, amelyet most először webinár formájában is követni tudtak azok, akik nem tudtak velünk lenni személyesen.

Ezúttal Kovács Orsi, life & business coach, illetve Orosz Réka, divattervező voltak az előadók. Orsi arról beszélt a saját példáján keresztül, hogy milyen úton-módon teremthetjük meg magunknak az anyagi függetlenséget, Réka pedig arról, hogyan is és miért is érjük el az álmainkat és mi van azon túl. Érdekes volt látni, ahogy különböző aspektusból közelítették meg a sikeresség, önmegvalósítás témáját - Orsi a kreatív üzletasszony, Réka pedig a kreatív művész szemén keresztül láttatta velünk a dolgokat.

Az előadások után, ahogy az lenni szokott, "szabad volt a préda", vagyis lehetett ismerkedni, beszélgetni, tapasztalatokat, ötleteket és kontaktot cserélni egymás közt, illetve az előadókkal - miután mindenki bemutatkozott és elmondta, hogy mivel foglalkozik vagy mivel szeretne a jövőben. Nagyon jó érzés volt látni, hogy többen is úgymond egymásra találtak - a divattervező tanácsot adott annak, aki szeretne egy saját divatmárkát létrehozni, hasonló területen vállalkozók cseréltek tapasztalatot, információt, ......

Külön öröm volt számomra, hogy nagyon sokan ajánlottak fel ajándékokat, nyereményeket, illetve kedvezményeket, nem csak a korábbi előadók közül, de a résztvevők közül is. És persze jó volt látni a visszatérő arcokat is.

A harmadik alkalommal a rendezvény egyfajta mérföldkőhöz érkezett: azok is láthattak és hallhattak minket, akik nem tudtak személyesen eljönni a találkozóra. Most először volt lehetőség arra, hogy online is követni lehetett az eseményeket - akár élőben, a rendezvénnyel egyidejűleg, vagy akár később, felvételről visszanézve azt.

Személy szerint én kicsit izgultam is, hogyan fog ez az egész működni, főleg technikailag, hiszen egy időben kellett prezentálni a jelenlévőknek, illetve a webinár résztvevőinek PowerPoint formában közvetíteni Orsi előadását és kommunikálni velük, és mindezt két laptopról szinkronizáltan működtetni. De minden gond nélkül lement.

Mi is a célja a rendezvénynek

Szeretnék valamit egyben tisztázni is a rendezvénnyel kapcsolatban - ugyanis ért minket, illetve közvetve az előadóinkat is, olyan kritika, hogy hiteltelenek, kvázi csalók vagyunk, és nincs a rendezvény mögött kredit.

A vád az, hogy nekünk szervezőknek gyakorlatilag nincs jogunk egy olyan rendezvényt létrehozni, amely arról szól, hogyan legyünk sikeresek a saját vállalkozásunkban és a saját életünkben, mert mi magunk nem számítunk elég sikeresnek; illetve az, hogy olyan ember tart előadást arról, hogyan is legyünk sikeres üzletasszonyok, aki maga nem is sikeres üzletasszony.

Nos...a rendezvény elsődleges célja az, hogy egymást segítsük, támogassuk, ötletekkel, tanácsokkal, hasznos tudással, információkkal lássuk el egymást mind üzleti téren, mind az önfejlesztés területén - mi nők, olyanok, akik már vagy a saját vállalkozásukat vezetik, akár sikeresen, akár valamiért kevésbé sikeresen, illetve olyanok, akik még csak tervezgetik a saját üzlet létrehozását. Személy szerint azt gondolom, hogy mindannyian tudunk valami olyat, amit más nem; mindenki tud valami olyat tanítani, mondani egy másik embernek, amiről az a másik korábban nem is tudott - ilyen értelemben mindenki hordoz valamilyen értéket egy másik ember számára, amit jó megosztani.

A rendezvénynek nem célja, hogy "meganeveket", sztárokat vagy tökéletes szupernőket vonultasson fel, mint előadók. Erre vannak itt kint vállalkozások, akik elhozzák őket ide nekünk (pl. Szabó Péter vagy Soma). Mi a hétköznapi, az "egyszeri" nők példáján keresztül szeretnénk bemutatni, hogy igenis, mindenki elérheti és megvalósíthatja az álmait, boldog és sikeres életet élhet akkor is, ha nem "valaki".

Sokszor pont lehet a hétköznapi példa sokkal inspirálóbb valakinek, mint egy nagy név. Ők a siker olyan magaslatán állnak már, ami esetleg ijesztő lehet vagy éppen elérhetetlennek tűnik egy olyan ember számára, aki még csak épp azon gondolkodik, hogyan is változtasson az életén. Ha azt látja, hogy vannak körülötte "hasonszőrűek", akik hasonló nehézségeken mentek keresztül, és csak egy-két lépéssel járnak előtte, akkor valószínűleg nem fogja olyan nagyon megvalósíthatatlannak látni a saját álmait.

A személyes és őszinte történetek mindig inspirálóak, akkor is, ha valaki még nem érte el a "szupersikeres" minősítést. Azok a történetek, amelyek nem csak azt engedik láttatni, hogy milyen frankón és simán ment minden, milyen nagyon menő és sikeres lett valaki, hanem azt is, hogy mennyi kudarcon, nehézségen, hibán keresztül vezet az út, hogy még mindig vannak megoldandó feladatok, elérendő célok.

A siker fogalma amúgy is bizonyos értelemben relatív. Csak azért mert xy nem gondol valakit sikeresnek, attól még az a valaki az lehet, illetve mások annak tarthatják - a siker mindenkinek mást jelent. Az is egyfajta siker, ha valaki ráeszmél, hogy változásra van szüksége az életében és elindul az önfejlesztés, a változtatás útján. Az is siker, ha valaki végre rászánja magát, hogy kilép a munkahelyéről és belevág a saját vállalkozásába. Lehet nem érte el még a célt - aka még nem sikeres - de már úton van a célja felé. Már megtette az első lépéseket. És tudhat olyat, amivel azoknak tud segíteni, akik még meg sem tették azt az első lépést.

A Design Your Life - Üzleti Tréning és Networking Nőknek rendezvény missziója pedig ez lenne - hogy egy ilyen pozitív, támogató és segítő közeget hozzon létre. Az eddigi előadóink pedig ebben abszolút kiváló partnerek voltak, nemcsak szakmai tudásuk révén, hanem emberi kvalitásaik által is.

Hálás vagyok nekik és az eddigi résztvevőknek is, hogy bizalmat szavaztak nekünk, illetve a rendezvénynek - nélkülük nem jöhetett volna létre egyik találkozó sem.

Orsi és Réka előadása videón megtekinthető - ha érdekel, akkor klikk ide a részletekért:

Egy korábbi blogbejegyzésemben írtam arról is, hogy hogyan is indult útjára ez a rendezvény - olvasd el, ha érdekel.

Ha szeretnél részt venni a legközelebbi találkozón, akkor ezen az oldalon megtalálsz minden szükséges információt.

Ha pedig szeretnél tagja lenni a közösségünknek, akkor csatlakozz az Vállalkozó Nők Külföldön Facebook csoportunkhoz!

Ha pedig érdekel egy másik, de szintén nőknek szóló rendezvény, akkor nézz rá a Sikeres Nő - Út a pénzügyi szabadság felé tréningünkre!

Végül, de nem utolsósorban a fotókat köszönjük Hajós Tíciának!

bottom of page