top of page
"Becoming a Nanny"
 
Alapszintű Online Kurzus 
 
 

Nanny, Mother's Help, Babysitter, Au-pair

  

Első nekifutásra úgy tűnhet, hogy nanny-ként, baby-sitterkén vagy au-pairként dolgozni nem olyan bonyolult dolog és nem is kell hozzá valami "nagy tudás". Ez azonban félrevezethető lehet. Gyerekekkel foglalkozni mindig nagy felelősség; az angol jog és gyermekvédelem ráadásul nagyon komolyan, szigorúan és rigorózusan védi az itteni gyerekek érdekeit és jogait. És itt is érvényes a mondás: a törvény/kötelességek nem tudása nem mentesít a felelősség alól. Ráadásul, magáncsaládnál dolgozni - főleg úgynevezett live-in pozícióban - nagyon bizalmi dolog, joggal várja el a munkaadó, hogy a munkavállaló szakmaiságát, személyiségét, hozzáállását és megbízhatóságát illetően kétségek se merüljenek fel. Emellett a munkavállaló számára sem könnyű amolyan "betolakodóként" beilleszkednie egy idegen családi egységbe. Mindezt még komplikálja az a tény, hogy mi itt külföldiek vagyunk: más nyelv, más kultúra, más szokások, másfajta elvárások, olyan rejtett információkkal, ismeretekkel, készségekkel, amelyek ismerete nélkül kiszolgáltatottak leszünk és munkánkban sem tudjuk az elvárható professzionalizmust hozni. 
A "Becoming a Nanny" online tanfolyamon mindazokat az alapvető információkat, szakmai ismereteket és készségeket megtanulhatod, amelyek ahhoz kellenek, hogy jól be tudj illeszkedni az angol munkakörnyezetbe, el tud látni a feladataidat és probléma (akár személyes, akár szakmai) esetén tudjad, mit kell tenned és hova kell fordulnod. Emellett konkrét információkat és gyakorlati útmutatást kapsz arra nézve, hol és hogyan célszerű munkát keresned és hogyan lehetsz sikeres a pályázatoddal. Mindezen ismeretek és információk birtokában már magabiztosan és jó esélyekkel indulhatsz neki a munkakeresésnek. 
A tanfolyamot bármikor el lehet kezdeni, illetve bárki helytől és időtől függetlenül elvégezheti, mindössze egy laptop/személyi számítógép és internet elérhetőség szükséges hozzá. A kurzus azok számára hasznos és ajánlott, akik itt az Egyesült Királyságban kívánnak gyermekpedagógiai pozícióban elhelyezkedni: nanny, mother's help, babysitter, nursery assistant, au-pair.

 
Tananyag:
A tananyag kb. 40%-a angol nyelvű és kb 60%-a magyar nyelvű és 9 online tanegységből áll, ami az interneten keresztül elérhető. Emellett minden kurzusra jelentkező kap különböző szakmai segédanyagokat e-mailen keresztül (Supplementary Study Pack), illetve minden, a kurzust sikeresen elvégző kap egy úgynevezett Nanny Tool Kit csomagot. 
 
Online tanegységek / Units:
 1. Child Care Professionals / All about a nanny
 2. Daily Routine and Activity Planning
 3. Safeguarding Children
 4. Health and Hygiene
 5. Communicating and Working with Parents (in Hungarian)
 6. Knowing your rights and responsibilities (in Hungarian)
 7. Writing your CV and Cover Letter (in Hungarian)
 8. Nanny Pay and Contracts (in Hungarian)
 9. Marketing yourself / Job Sites, Child Care Portals, Nanny Agencies (in Hungarian)
 
 
Supplementary Study Pack:
 1. The Importance of Play / Montana State University
 2. Safeguarding Children / A guide for nannies and childminders - National Childminding Association
 3. Bevezetés a fejlődéslélektanba (Hungarian) / London Life Design
 
 
Nanny Tool Kit:
 1. Contract Template
 2. Daily Activity Schedule Template
 3. Daily Child Care Log
 4. List 1: Nanny Agencies
 5. List 2: Childcare Portals and Insurance Companies
 6. Ofsted Guide to Registration
  +   Hungarian - English / English - Hungarian Child Care Vocabulary
 
 
Az online kurzus díja: £60
​​
 
 
A tanfolyamot elvégzőknek lehetőségük van részt venni kedvezményes áron egy 2 órás egyéni CV és karrier konzultáción, ahol személyre szabott segítséget adunk az önéletrajz és a szakmai portfolió összeállításában, illetve felkészítjük a jövőbeni lehetséges interjúkra. 
 
Az alábbi letölthető PDF dokumentumokban megtalálsz - angol nyelven - minden szükséges részletet a tanfolyam elkezdéséről, menetéről és a fizetésről, illetve egy magyar nyelvű ismertetőt az egyéni konzultációról. 
Ha jelentkezni szeretnél, de további információra van szükséged, érdeklődj telefonon vagy e-mailben.   
 
 
 

 
 
  

Nanny Academy

 

 

nanny tanfolyam, karrier gyermekpedagógiában, Nanny Angliában, Baby-sitter Angliában, Nanny Academy, London Life Design
PayPal ButtonPayPal Button
bottom of page