top of page
TUDÁSTÁR / AHOGYAN SZÜLETÜNK ÚGY ÉLÜNK
 
Mindannyian arra vágyunk, hogy boldog, kiegyensúlyozott és sikeres életet éljünk.  Na, de hogyan lehet elérni ezt az állapotot? Mi minden gátolhat minket a boldogság, a siker elérésében? És hogyan lehet ezeket a gátakat, blokkokat áttörni? Ebben segít nekünk a Theta Healing módszere, melynek alkalmazása során leásunk belsőnk legmélyebb, legrejtettebb zugaiba, hogy megtaláljuk a problémáink eredőjét, majd azokat feloldjuk, kitisztítsuk, hogy egy boldogabb, kiteljesedettebb életet élhessünk.

Bodor Eszter, Theta Healing konzulens, oktató és kineziológus írásából megtudhatod, hogy a születésed mikéntje hogyan befolyásolja tulajdonképpen az egész életed.

Megszületünk, elkezdődik életünk, folytatódik lelkünk útja egy következő állomáson, egy új életben, testben. A születés mindenki számára meghatározó, életét, viselkedésmintáit megalapozó élmény. Születésünkkor átélt érzések, energiák, hatások befolyással vannak az egész életünkre. Ezért (is) nagyon fontos, hogy ne csak a külső körülményeket vegyük figyelembe, hanem a lelki, szellemi harmóniát is. Már megszülettünk. Sokunknál nem fordítottak hangsúlyt a lélek megszületésére is. Akkor, sok évvel ezelőtt úgy születtünk, hogy csak a test születését vették figyelembe. Természetesen elsődleges volt, hogy azzal minden rendben menjen, testileg egészségesen jöjjön világra a kicsi. Természetesen nagyon fontos ez is.

 

Ma már azonban tudjuk, Iátjuk, érezzük, hogy a test születésével együtt a lélek is megszületik, s születési körülményeire legaIább annyira oda kell figyelni, mínt a fizikai valónk születésére. Nézzünk kicsit magunkba. Hogyan születtünk? Ha tehetjük, akkot kérdezzük meg édesanyánkat, hogy mire emlékszík, mi történt akkor vele, benne, körülötte és velünk. Figyeljük meg a születéskor átélt minták, traumák, érzelmek, külső körüImények hatását jelenlegi életünkre, párkapcsolatunk működésére, életünkbe lépő változások megélésére, baráti kapcsolatainkra, szüleinkkel való kapcsolatunkra, kommunikációnkra. Mindenhol ott van ez a minta, ez alapján működünk, hozzuk létre életünk eseményeit, teremtjük a váItozásokat, szituációkat' feladatokat az éIetünkbe. A születést mind lelkileg, mind testileg nehéz megélní, átélni, végigcsinálni. Ez az első elszakadásunk, veszteségélményünk és egyben újjászületésünk is a kinti, földi világba, új helyzetbe, a sorsunkba.

Sok nehezítő tényező, akadáIy alakulhat ki szüIetésnéI. Mindennek van jelentősége, semmi sem véletlen. És a későbbi életünk folyamán sem lesz semmi véletlen. Már az indulás meghatározó: orvosilag beindított szülés vol vagy akkor jöttünk ki, indultunk el, amikor szabad döntéstünk jogán úgy váIasztottunk? Ha esetleg beindított születésben volt részünk, akkor valószínű, hogy nehezen indulunk el, nehezen szánjuk rá magunkat az elöttünk álIó feladatra, lépésre. Sokszor úgy érezzik, hogy egy helyben állunk, nehezen lépünk eIőre. Sokat vacillálhatunk, tanakodhatunk például egy munkahelyváltás, párkapcsolati lezárás, köItözés, "elindulás egy új élethelyzetbe'' szituáció előtt. Ha már elindultunk, akkor jöhetnek az akadályok. Például a köldökzsinór. Elkezdődik tekeredni, izgünk-rnozgunk, ki akarjuk kerülni, ki akarunk jönni, de az rnég jobban tekeredik, akadályoz, visszaránt, megijeszt, akár fojtogat. Szép kis rninta az, amit ennek kapcsán átélünk, elraktározunk. Elindulunk (végre), de ahelyett, hogy simán mennének a dolgok, valami úgyis közbejön, valami úgyis gátat szab, ezért szépen megtanulhatjuk, hogy mindent csak kemény munkával, ,,vért izzadva'', akadályoztatva érhetünk el. Könnyedén, Iágyan, áramlóan soha. Felnőttként körbenézhetünk, hogy miért megy ez mindenkinek olyan könnyen, miért csak én szenvedek mindig ezzeI? Ezért (is). De nem csak én, más is, amíg ezek a blokkok, minták nincsenek feloldva.

A szüIetés pillanata az első találkozásunk a külviIággal, a fizikai érzetekkel (hideg, meleg, fény, hangok) és az orvossal. Az első kéz, ami megfog, az első érintésünk. Vajon mennyire lehetett puha, meleg, gyengéd, vagy durva, hideg és erőszakos? Későbbi éIetünk folyamán mennyire szeretjük az érintést? Hogyan szeretjük, ha megérintenek? Kibújásnál, születésünk pillanatában is jöhetnek még akadályok, megoldandó, megélendő feladatok. Jönni kellene kí, mert lehet, hogy valami nincs rendben, de a baba nem jön, nem jövünk. Az orvos ,,segítségül hívja" a vákuumot és gyorsan kikapnak, kivesznek. Megszületünk... Mit ís jelenthet a vákuum, mint ,,segédeszköz" később? Nem hagyják, hogy a saját tempómban kimenjek, folyamatosan húzom-halasztom a dolgokat, az előttem álló feladatokat. Megtanulja a lélek, megtanuljuk, hogy úgyis lesz valaki vagy valami, aki / ami megment, megteszi helyettünk, elintézi helyettünk. Ezért nem teszünk 100%-osan meg mindent, mert majd úgyis jön a segítség, megsajnálnak és kisegítenek. Míndig külső dologtól, embertől, társtól várhatjuk ebben az esetben a megváltást, a megoldást és kevésbé a magunk erejére hagyatkozva.

Mindenkinek van belső ereje, lélekmagja, belső egysége - szabad döntésünk jogán választjuk azt, hogy használjuk-e, teremtjük-e vele életünket, irányítjuk-e sorsunkat.

 

 

Ez csak egy kis ízelítő az önismereti utunkhoz a születés szemszögéből. Olvassunk utána, informálódjunk, hogy hogyan is születtünk. Próbáljuk meg egy kicsit saját magunk tudatosítani, tisztítani születésünk emlékét.

Ha szeretnél jobban elmélyedni a témában, az önismeret következő lépcsőfokára lépni, akkor keress meg.

 

Bodor Eszter

ThetaHealing oktató, konzulens, Kineziológus

www.thetaworld.hu

Ha érdekel a ThetaHealing módszere, akkor olvasd el egy korábbi londoni alaptanfolyamról írt beszámolót a My London Blog oldalon.

 

 

Hallgasd meg az Eszterrel készített interjút a Theta Healing-gel kapcsolatban!

Theta Healing Bodor Eszterrel - London Life Design
00:0000:00
Kövesd a London Life Design Facebook oldalát, hogy elsőként értesülj a legfrissebb cikkekről, posztokról. 

Oszd meg velünk a véleményed, a tapasztalatod a témával kapcsolatban

bottom of page