top of page

TUDÁSTÁR / PÁRKAPCSOLATI VÁLTOZÁSOK A GRAFOLÓGIA TÜKRÉBEN

London Life Design, Tudástár, Párkapcsolati változások, Grafológia, Önismeret, Önmenedzsel

 

Egy külföldi költözést követően elkerülhetetlen, hogy átalakuljanak a társas kapcsolataink, beleértve a párkapcsolatunkat is. Külföldön élni és ott boldogulni egyfajta önismereti utazás - sok dolog átalakul, átértékelődik bennünk és körülöttünk. Többen, akik egy már meglévő párkapcsolattal az életükben mennek külföldre döbbenten tapasztalják egy idő után, hogy valami megváltozott a párkapcsolatukban, már nem úgy működnek a dolgok, ahogy régen, már nem úgy nézne önmagukra és a másikra, ahogyan régen, már nem ugyanazok a céljaik, a vágyaik. Ez zavart, csalódottságot, frusztráltságot okoz és sokszor nem tudjuk, hogy most akkor merre is menjünk.
Oláh Erika, grafológus szakértő írásából kiderül, hogy a párkapcsolati problémák mögött mi rejlik és hogyan érhetünk el pozitív változást az életünkben ezen a téren.
Ahogyan arról már az egyik korábbi cikkemben is szó esett, a grafológia nagyon széles körben és hatékonyan használható önismereti és önfejlesztő módszer. Valódi, hathatós segítséget és válaszokat biztosít a „hol a helyem a világban” vagy „nem vagyok az utamon” elakadások esetén. Aktuális és előrevivő információ-csomagokat kaphatunk általa munkahelyváltással, vállalkozás-alapítással, kreativitás megélésével kapcsolatban felmerülő kérdéseinkre. Egészség-betegség témakörben hozzásegít, hogy minél hamarabb újra harmóniába kerülhessünk önmagunkkal, megértsük testünk jelzéseit és ezáltal elősegítsük saját gyógyulásunkat. Rendkívül hatékonyan működik párkapcsolati problémáink kezelésében is, amit most igyekszünk kicsit közelebbről is megnézni.
 
Elsőként ilyenkor teljesen jogosan merül fel a kérdés, hogy hogyan is tudna néhány betű vagy sor segíteni az aktuális kapcsolati konfliktusaink megoldásában? Miért és hogyan is lehetséges, hogy a kézírásunk válaszokat, támpontokat ad az előrelépéshez?
A válasz abban rejlik, hogy írásunk lelkünk lenyomata, tehát nagyon pontosan megmutatja többek között a bennünk zajló mintákat, érzéseket, érzeteket és működési mechanizmusokat. Az elemzések segítségével láthatjuk, hogy milyen párkapcsolati viselkedési minták vannak bennünk, mi az, ami jól működik, amire tudunk támaszkodni és az is, amin érdemes módosítanunk ahhoz, hogy kapcsolati harmóniánkat minél könnyebben meg tudjuk tartani vagy – konfliktus esetén – visszaállítani. 
Amíg nem kerülünk tisztába ezekkel a - sokszor mögöttes - mintákkal, nagyon nehéz és hosszadalmas lehet a változtatás és ha sikerül is, megvan az esélye, hogy visszaesünk a régi kerékvágásba. Ilyenkor pedig értetlenül állunk a dolgok előtt és rendszerint elkezdjük ostorozni magunkat vagy a párunkat, mert úgy érezzük, hogy mi minden tőlünk telhetőt megpróbáltunk, mégsem sikerült valódi és tartós eredményt elérnünk és újra ott vagyunk, ahonnan korábban elindultunk.
Bár ekkor sokszor épp az ellenkezőjét hisszük, a jó hír az, hogy minden látszat ellenére épp ez az a pont, ahol lehetőségünk van valóban változtatni. Ilyenkor ugyanis már képesek vagyunk megengedni magunknak a változást, ami elengedhetetlen feltétele a továbblépésnek. Be tudjuk fogadni, hogy a párkapcsolati konfliktus létrejöttében – bármi is volt az - mi is aktív szerepet játszottunk, még akkor is, ha eddig nem voltunk tisztában vele. Ilyenkor jön a képbe a grafológia nemcsak elemző, hanem továbblendítő, holisztikus szerepe is, hiszen a kiváltó ok/okok megtalálása mellett mindig személyre szabott megoldási lehetőségeket is kapunk. Ezeket – a minél nagyobb hatékonyság érdekében - az éppen aktuális élethelyzet figyelembe vételével érdemes meghatározni és annak megfelelően haladni tovább. Innentől pedig már mindenki saját maga döntheti el, hogy milyen utat választ, változtat-e és ha igen, akkor merre, hogyan és milyen esetleges további segítséggel. 
Ha úgy érezzük, hogy párkapcsolatunk „javításra szorul” vagy még keressük az Igazit, először mindenképp érdemes a „saját házunk táján” is körbenézni, mert ezzel nagyon sok időt, energiát, pénzt, fáradozást, felesleges kellemetlenségeket és játszmákat spórolhatunk meg magunknak. 
Sokan azt gondolják, hogy a kapcsolatuk már reménytelen, mert a párjuk abszolút nem nyitott a változásra. Emögött legtöbbször erős félelmek és alacsony önbecsülés húzódik meg, ami fokozatosan változhat azáltal, hogy mi magunk nyitottabbakká válunk és fejlődünk. Sokszor előfordul, hogy ahogy a pár egyik tagja nyílik, úgy ezzel párhuzamosan a másik fél is elkezd változni és kölcsönösen tudják egymást segíteni ebben a folyamatban. 
Ehhez azonban szükséges egy nagyon fontos és elengedhetetlen dolog, ami nem más, mint saját magunk és a párunk belső működéseinek megértése, miértjei, összefüggései, mert ezáltal olyan megoldási kulcsokat, eszközöket kapunk a kezünkbe, ami onnantól kezdve bármikor a rendelkezésünkre áll. 
A holisztikus szemléletű GrafoLondon elemzés & coaching technika hatékony segítséget nyújt ebben a folyamatban, ötvözve az előzetes, alapos elemzés és személyiség-jellemzés, a megoldásfókuszú szóbeli konzultáció és az utánkövetés előnyeit is egyben és egyszerre.
 
 
Ha szeretnél személyre szóló segítséget, útmutatást kapni az élet bármely területén kézíráselemzés által, keress bizalommal az alábbi elérhetőségeken.
Oláh Erika

grafológus

Facebook oldal

Kövesd a London Life Design Facebook oldalát, hogy elsőként értesülj a legfrissebb cikkekről, posztokról. 

Oszd meg velünk a véleményed, a tapasztalatod a témával kapcsolatban. 
bottom of page