top of page

Tudástár - Karriertervezés, Állásvadászat


Ezen az oldalon különböző, a karriertervezéssel, a külföldön való álláskereséssel, munkavállalással valamint tanulással foglalkozó hasznos cikkeket, érdekes információkat, tippeket, linkeket és aktualitásokat lehet találni. Az oldal tartalmát igyekszünk folyamatosan bővíteni az általunk fontosnak tartott témakörökben, de szívesen veszünk bármilyen javaslatot.
 
Az itt megtalálható cikkek egy része bárki számára hozzáférhető, más része kizárólag London Life Design Klub tagok számára elérhető (LLDK). A klubtagsági ingyenes, a részleteket ezen az oldalon találod meg. 
 
 
 
 
 

Szeretnéd a saját vállalkozásod létrehozni? Ráadásul külföldön? De nem tudod, hogy vajon ez jó ötlet? Hogy vajon megvannak mindazon képességeid, tulajdonságaid, amelyek ahhoz kellenek, hogy üzletileg sikerre vigyél egy ötletet, elképzelést? Oláh Erika grafológus szakértő cikkéből kiderül hogyan tud neked segíteni ebben a grafológiai elemzés.

Nőként és édesanyaként különösen nehéz a karrierünk folytatása vagy új karrier beindítása, ha külföldön élünk. Nehéz, de nem lehetetlen! Dancsó Andrea, Coventry-ben élő édesanya és vállalkozó írása arról, hogy miért is érdemes belevágnunk a "lehetetlenbe" és hogy mi is szükségeltetik ahhoz, hogy sikerre vigyük az elhatározásunk. 

Énmárkája mindenkinek van. Akkor is, ha nem vagyunk tudatában ennek. Ha érdekel, hogyan tudod fellépíteni magad a Self Branding segítségével, vagyis hogyan tudod kialakítani a csak és kizárólag rád jellemző énmárkádat 6 könnyű és egyszerű lépésben, akkor olvasd el cikkünket. LLDK

Peter Montoya, az ismert Self  Branding szakértő az énmárka építés 8 szabályát határozta meg - ezeket a szabályokat ismerheted  meg  most  kivonatosan ebből a cikkből.  Emellet  Montoya  "The Brand Called You" című könyvének összefoglalóját is letöltheted. LLDK

A személyes márka építése az utóbbi években lassan, de biztosan átszivárgott a karriertervezés, illetve a vállalkozói szféra területére is. Ebből a cikkünkből megtudhatod, hogy és mi is az az énmárka és miért fontos a saját énmárka felépítése.

Külföldre költözöl munkavállalás céljából? Vagy talán már ott is élsz és éppen munkát keresel? Ha igen és szeretnéd megtudni, hogy mire figyelj, amikor a karrieredet egy másik országban képzeled el, akkor klikk a képre.

Valaki számára borzasztóan hangzik, valaki számára meg izgalmas kihívás a folyamatos tanulás. Olvass tovább és megtudod mi is az a Lifelong Learning és Lifewide Learning, valamint, hogy miért is olyan különlegesen fontos ez a kettő, amikor az ember külföldre költözik.

Az interjúra való meghívás már önmagában a sikert jelzi: írásbeli pályázatunk alapján megfelelőnek tűnünk a meghirdetett állásra. A következő lépés, hogy be is bizonyítsuk személyesen és szóban, hogy valóban mi vagyunk a legalkalmasabbak a szóban forgó pozícióra. LLDK

Az állásinterjú egy nehéz és stresszes helyzet, mivel rövid idő alatt kell önmagunkat bemutatni és "eladni” a leendő munkáltatónak, úgy hogy lehetőleg mi legyünk a szerencsés kiválasztottak. Olvasd el, hogy, hogyan tudsz maximálisa felkészülni az interjúra. LLDK

 

Lerágott csontnak tűnhet a téma, ennek ellenére fontosnak tartjuk, hogy írjunk róla, mert sokak számára továbbra is nehézséget okoz, hogyan fogalmazzanak meg egy ütős önéletrajzot, milyen szakmai és személyes információkat tegyenek bele, illetve formailag hogyan nézzen ki.

Szintén a "lerágott csont" kategória: hogyan írjunk kísérőlevelet. Olyat, mely egyedi, kiemelkedő és jó eséllyel "elad" minket a munkaerőpiacon, és amely egyben megfelel az itteni követelményeknek is - ebből a cikkünkből megismerheted a legalapvetőbb angol formai és tartalmi elvárásokat.

Munkakeresés során gyakran találkozhatunk azzal, hogy a potenciális munkáltatónk írásos ajánlást kér rólunk egy harmadik személytől: milyen munkaerő, illetve milyen ember is vagyunk. Ebben a cikkben megtudhatod, hogy milyen típusai vannak az ajánlólevélnek, mi kerüljön bele és hogyan használd őket.

Please reload

Kövess minket a Facebook-on, hogy elsőként értesülj a legfrissebb hírekről, posztokról és újdonságokról. 
bottom of page